A.O. ΧΑΛΚΙΣ

A.O. ΧΑΛΚΙΣ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ήττα στις λεπτομέρειες...


Δεν κατάφεραν αν εκμεταλλευτούν κάποιο στημένο η παίκτες μας,
σε αντίθεση με τον Π.Α.Ο. Βάρδας που σκόραρε δις από στημένες φάσεις.
 
Την πρώτη του αποτυχία μετά από αήττητο σερί πέντε αγωνιστικών, είχε η ομάδα μας την Κυριακή στη Μανωλάδα. Συγκεκριμένα, σε ένα γήπεδο το οποίο σε καμιά περίπτωση δε μπορούσε να παιχτεί στρωτό ποδόσφαιρο αξιώσεων, ο Π.Α.Ο. Βάρδας πήρε δίκαιη νίκη με 2-1 και συνέχισε μόνος τέταρτος στον βαθμολογικό πίνακα του 3ου ομίλου.

Ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ πλήρωσε κατ'ουσίαν το κακό του ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος του αγώνα όπου μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών δέχθηκε δύο τέρματα από στημένες φάσεις, με τον Σαμπανέι να "τιμωρεί" και τις δύο φορές τις μοναδικές (όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο κ. Αυλωνίτης) στιγμές αδράνειας της αμυντικής του γραμμής. Σημαντικό ρόλο φυσικά και η αλλαγή εντεκάδας λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, με τον Μπαλού να παραπονιέται για τράβηγμα στον δικέφαλο κατά το ζέσταμα και τον Ανέστη να παίρνει τη θέση του στο βασικό σχήμα.

Ο Παμβουπρασιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πιέζοντας ψηλά, κατάφερε να περάσει αρκετές φορές την μπάλα στο μισό, δικό μας γήπεδο, προσπαθώντας να δημιουργήσει προϋποθέσεις και να απειλήσει την εστία του πολύ καλού Ντουμάνη. Την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα βέβαια την είχαμε εμείς με τον Πολίτη στο 4' να πιάνει το γυριστό σουτ και τον Κωνσταντινόπουλο να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση.

Η πρώτη καλή στιγμή του Παμβουπρασιακού δύο λεπτά αργότερα, ήρθε από μια σέντρα-σουτ του Αγουρίδη από τα αριστερά, που δοκίμασε τα αντανακλαστικά του τερματοφύλακά μας, με τον τελευταίο να απομακρύνει σωστά. Από το κόρνερ, ο Καρούτης έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής με τον πορτιέρο μας να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Συνυπολογίζοντας πως το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ανάπτυξής μας στο παιχνίδι είναι το "πάσινγκ γκέιμ" (passing game), ήταν πολύ δύσκολο η ομάδα μας να επιβάλει τον ρυθμό της κάνοντας το παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να χάνει εύκολα την μπάλα στο χώρο του κέντρου και μπροστά με τον Π.Α.Ο. Βάρδας να έχει την κατοχή στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Έτσι, πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Σαμπανέι βρέθηκε μέσα στην περιοχή μας απέναντι από τον Ντουμάνη, με τον κίπερ μας να πέφτει σωστά στην αριστερή του γωνία και να πετά την μπάλα κόρνερ.


Καλό παιχνίδι από τον τερματοφύλακά μας Ντουμάνη

Σιγά σιγά και βρίσκοντας πατήματα στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο ο Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ πήρε μέτρα κι ανέβασε ποσοστιαία την κατοχή του, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι αξιόλογο.

Στην κόντρα χτύπησε για τελευταία φορά πριν τη συμπλήρωση των 45' η Βάρδα, η οποία έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον με τον Νικολόπουλο να παίρνει παράλληλα την μπάλα μέσα στην περιοχή μας, αλλά να πλασάρει άστοχα.

Λίγα λεπτά αργότερα από το πρώτο κόρνερ που πήρε η ομάδα μας ο Στεργιανός γέμισε στην περιοχή, ο Καραμπάς έπιασε την κεφάλια, στέλνοντας την μπάλα ψιλοκρεμαστά στην αγκαλιά του Κωνσταντινόπουλου.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ρούτση για το πρώτο μέρος, ήρθε μετά την ωραία κάθετη στον χώρο του Ανέστη και τον Πολίτη να μην προλαβαίνει να "τσιμπίσει" την μπάλα από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που πραγματοποίησε γρήγορη έξοδο χαμηλά.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ απ'τα... αποδυτήρια, καθώς στο 47' ο Σαμπανέι με πολύ δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει σε τέτοιο σουτ, Ντουμάνη κάνοντας νωρίς το 1-0.

Χρειάστηκαν μόνο πέντε λεπτά για να σκοράρει ξανά ο Σαμπανέι, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα αλλά κι αυτά της ομάδας του. Στο 52' και ύστερα από ωραία κομπίνα σε στημένη μπάλα των γηπεδούχων, ο Π. Πολίτης σέντραρε με ακρίβεια από τα δεξιά κι ο Σαμπανέι με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Στο 67' οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε τρίτο γκολ, με τον Σαμπανέι να σεντράρει στον Π. Πολίτη με τον μέσω του Π.Α.Ο. Βάρδας να πλασάρει και τον Καραμπά να σώζει την ομάδα μας διώχνοντας την μπάλα λίγο πριν τη γραμμή του τέρματός μας. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα για την Βάρδα, καθώς η ομάδα μας ανέβασε κατακόρυφα ρυθμό και πίεση κι έφτασε μια ανάσα από το γκολ!
Ήταν ο Εμέκα αυτός που στο 76' με εξ επαφής κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, έπειτα από χτύπημα φάουλ του Ντελέκου, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κωνσταντινόπουλου.

Το γκολ τελικά ήρθε για την ομάδα μας αλλά... κάπως αργά! Συγκεκριμένα στο 88' ο Βεζιρτζόγλου βρήκε ολομόναχο τον Ντελέκο μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον τελευταίο να πλασάρει ψύχραιμα, μειώνοντας σε 2-1, σκορ το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό.


Έψαχνε αρκετό καιρό το γκολ ο Ντελέκος και το βρήκε χθες

Λίγο αργότερα στις δηλώσεις του ο κ. Αυλωνίτης στάθηκε στην αδράνεια της αμυντικής λειτουργίας στα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στην αντίπαλη ομάδα για τη νίκη κι ευχήθηκε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και καλή χρονιά.


Συγχαρητήρια έδωσε στην ομάδα μας για την προσπάθεια της και ο προπονητής της Βάρδας κ. Φωτόπουλος ο οποίος μας χαρακτήρισε ως "ποιοτική και δουλεμένη ομάδα".


Οι δύο προπονητές στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα.

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-


Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Μανωλάδας


Διαιτητής: Ρούτσης Ι. (Ε.Π.Σ.Κορινθίας)
Α' Βοηθός: Βαλλιάνος Θ. / Β' Βοηθός: Λυσσάρης Κ. (Ε.Π.Σ. Αιτολ/νίας)



Παμβουπρασιακός Α.Ο. Βάρδας (Φωτόπουλος): Κωνσταντινόπουλος, Πολίτης Π., Αγουρίδης, Νικολόπολος, Πατάπης, Ανδριέλος, Πολίτης Γ. (87' Παλιάτσας), Καρούτης, Γούρμος (85' Φωτόπουλος), Σαμπανέι (90' Καλογερόπουλος).

Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ (Αυλωνίτης): Ντουμάνης, Στεργιανός, Θωμάς, Μπακομήτρος, Καραμπάς, Εμέκα, Ανέστης (65' Τηλιόπουλος), Ντελέκος, Βεζιρτζόγλου, Πολίτης, Κρόλ (87 Λούκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.